Яблучний мус готується дуже просто і швидко. До того ж, страва виходить зовсім недорогою. Краще готувати мус із зелених яблук – у нього буде приголомшливий смак.
СКЛАДОВІ
- яблука – 300 м
- вода – 500 мл.
- цукор – 5 столових ложок.
- желатин – 1 м
- ванілін – щіпка.
ПРИГОТУВАННЯ
Яблука промийте, очистіть від шкірки і розріжте на частини. Виріжте серцевину. У каструлю влийте воду і доведіть до кипіння. У киплячу воду покладіть частини яблук. Варіть протягом 15 хвилин, доки яблука не стануть м’якими. Зварені яблука витягніть з води, відкиньте на друшляк, а після розімніть їх в пюре. У воду, де варилися яблука, додайте цукор і заважайте, поки він не розчиниться. У холодній воді на 5 хвилин замочіть желатин. Через 5 хвилин додайте желатин в сироп. Далі сироп з желатином введіть в яблучне пюре. Додайте ванілін і перемішайте. Коли мус трохи охолоне – збийте його міксером. Готовий яблучний мус викладіть по креманкам, остудіть і подавайте.