Затишно-теплий і гарний на вигляд осінній суп з гарбузом і яблуками подарує вам багато гастрономічних вражень. Додайте до нього скибочку хліба і трохи свіжої зелені – і вечеря готова!
ІНГРЕДІЕНТИ
- оливкова олія – 2 ст.л.
- ріпчаста цибуля – 1 шт.
- яблука – 2 шт.
- Мускатний гарбуз – 1 шт.
- зіра – 1,5 ч.л.
- коріандр – 1/2 ч.л.
- кориця – 1/2 ч.л.
- Мускатний горіх – 1/8 ч.л.
- овочевий бульйон – 3 склянки
- сир «Тофу» – 200 г.
- насіння гарбуза – для прикраси
ПРИГОТУВАННЯ
У великій каструлі на середньому вогні розігрійте оливкову олію. Додайте нарізану кубиками цибулю і обсмажте її до прозорості. Потім всипте кубики очищених яблук і гарбуза. Приправте суміш спеціями. Смажте протягом 5 хвилин, постійно помішуючи. Тепер додайте овочевий бульйон і доведіть вміст каструлі до кипіння. Далі зменшіть вогонь і варіть на маленькому вогні 30 хвилин, поки гарбуз стане м’яким. Потім приберіть суп з плити і подрібніть все занурувальним блендером. Додайте сир і знову збийте все блендером до однорідної маси. Посоліть і поперчіть за смаком. Зверху прикрасьте шматочками яблук і гарбузовим насінням.