Приготуйте цю страву для ваших гостей та близьких – і вони не зможуть залишитися байдужими.
СКЛАДОВІ
- качина грудка – 2 шт.
- суміш меленого чорного, білого і рожевого перцю – 2 столові ложки
- морська сіль – 1 ч.л.
- картопля – 2 шт.
- кисло-солодке яблуко – 2 шт.
ПІДГОТОВКА
Очистіть картоплю і кип’ятіть до її приготування. Потім розріжте скибочки картоплі завдовшки 1 см. Тепер посипте сіллю і перцем, перемішайти. Розріжте яблука на 8 частин, видаливши ядро. Шкіра утячої грудки розрізається на маленькі шматочки, не прорізаючи м’ясо. Протріть сіллю і перцем. Розігрійте каструлю і опустіть шкіру й м’ясо. Варити на помірному жарі протягом 10 хвилин. За цей час шкіра стане жирною і хрусткою. Покладіть м’ясо на тарілку шкірою вгору і накрийте її фольгою. Збільште тепло і обсмажте скибочки картоплі протягом 5 хвилин з кожного боку. Потім перемістіть картоплю на тарілку, покрийте паперовим рушником. Поверніть м’ясо на сковорідку і обсмажте на спині близько 5 хвилин. Переверніть на пару хвилин і знімайте з вогню. Потім підсмажте яблука в каструлі. Розріжте грудку на тонкі скибочки і подавайте з картоплею й яблуками.